29 Aralık 2014 Pazartesi

Opel Astra j - Kapı açıkmış gibi araçtan gelen tıkırtı ve çözümü

Arkadaşlar aracınızda kapı açıkmışcasına pütürlü yollarda tıkırdama geliyorsa sebebini buldum :) ben kaliperden böyle ses nasıl gelir diyordum meğersem değilmiş :)  kapıyı kendime çeker durur ve hanıma dert yanarken "yaw sanki kapı açık kalıyo" diye jeton düştü  :)

şimdi şöyle anlatayım. araçlar fabrikadan çıkınca kapı fitilleri oldukça esnek - şişik konumda oluyor ve fabrikada kapılar fitilleri fazla ezmeyecek şekilde ayarlanıyor ama zamanla siz her ne kadar da silikon sprey vs. özen göstersenizde aracınızın sıfırkenki fitil şişkinliğini kullanım deformasyonu yüzünden yakalayamıyorsunuz.

hatta bu durumu şu şekilde deneyebilirsiniz.
kapı koluna yakın yere elinizi dayayıp kapıyı biraz ileri geri ittirin kapının içeri olması gerekenden fazla esnediğini göreceksiniz. hatta kapının kasaya göre biraz daha dışta olduğunu bilhassa arka kapılara dikkatli bakarsanız gözlemleyebilirsiniz.

O halde ne yapacaksınız?
1. Servise gidip kapılardan fitil esnekliği azalması sebebiyle bozuk yollarda ses geldiğini ve kapıların ayarlanmasını istediğinizi belirteceksiniz.
2. serviste rica ederek veya kendiniz bir silikon sprey temin ederek (tercihim Würth) temiz kapı fitillerinize hatta eliniz değmişken bagaj kapağı körüğü ve fitilinede sıkacak, 10dk kadar kapıları açık bekleteceksiniz. Daha sonra elinizin ayarı kaçan yerleri bir bez yardımıyla hafifçe silecek ve kapıları kapatacaksınız.
3.sonuç: kapı tıkırdama sesi gitti, rüzgar sesi azaldı, fitillerin ömrü uzadı, kışın oluşan büzüşme ile kapı donması minimize edildi ( burası beni ilgilendiriyor sanırım  :) ) ve tabiki sinir harbi sona erdi hepsi bu dancee dancee dancee

keyifli sürüşler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder

AD

REK AL