30 Aralık 2014 Salı

Opel Astra j - orta kol dayama gıcırtısının kesin çözümü

Arkadaşlar malum kolçaklarımız bir süre sonra seyir halinde veya üzerine biraz yüklendiğinizde kol dayarken gıcırtı yapıyor. Ayrıca aç kapa yaparkende gıcırdama yapabiliyor servislere gittiğinizde ise "hareketli aksam bir şey yapamayız" cevabını alyorsunuz. Göstermelik bir iki bir şey sıkıp geçici çözümlerle hemde sesi yok edici değil max %50 ses azaltımı ile bizleri başlarından savıyorlar ya da -mış gibi yapıyorlar bakmadan sizi uğurluyorlar.
Geçen gün motoru temizledikten sonra aklıma geldi ve bi de ben bakayım şu işe dedim. yaparken tek başıma olduğumdan ve ilk deneyimim olup sonuç hakkında fikrim olmadığından ne video ne de resim çekmek aklıma gelmedi malesef ama işlem basit açıklamaya çalışayım.
(istek halinde video da ekleyebilirim)

Malzemelerimiz: 1 adet akan ürünü silmek için bez, 1 adet WD-40, 1 adet WÜRTH Silikon Sprey

Uygulama:
1) arkadaşlar bu ürünleri aldığınızda yanlarında birde ince bir pipetiolacak öncelikle uçlarına bunları takmaya çalışın ben WD-40'ınkini takamadım  :)
2) WD-40' ınızı kolçağınızı açarak menteşe, kilit ve kızak kısımlarına sıkın daha sonra aç kapa ve ileri geri yaparak ürünü dağıtın ve yedirin.
3) kolçağı ileri doğru alarak kolçağı açın ve kolçak kapalıyken sıkamadığınız bölgelere (genelde kızak kısımları olur) yeniden WD-40 takviyesi yapın ve yeniden kolçağı aç kapa ileri geri şeklinde oynatarak ürünü yeniden dağıtın ve yedirin.
4) akan kısımları beziniz ile güzelce silin. bu işlemi bir nemli bir kuru bezle yapmanız kolaylık sağlayacaktır.
5) 2. ve 3. işlemi bu kez WÜRTH Silikon Sprey ile yapın ayrıca menteşe, kilit ve kızak dışında iç,dış,yan,arka plastiklerin geçme noktalarına, ince aralarına da WÜRTH Silikon Spreyi sıkın. Bu işlemlerde elinizi korkak alıştırmayın  :) ama çok da abartmayın tabi  :)))
6) akan kısımları tekrar beziniz ile güzelce silin.
7) kolçağınız sanki artık kol dayayınca hiç durmayacak gibi yumuşayacak dert etmeyin 1-2 güne tekrar orjinal sertliğini geri kazanacak ve emin olun sıfırdan iyi olacak.
8) 1 gün sonra tekrar akma yapan yerler olabilir tekrardan bezle bu yerleri silin.
9) ve sonuç artık seslerden eser yok :) ( yaklaşık 1 sene oluyor uygulamayı yapalı sıkıntı yok çok şükür. tüm paylaşımlarımda olduğu gibi test edip onaylayarak sizlerle paylaşıyorum.  )
10) keyifli sürüşler diler hayır dularınızı beklerim :)

Kolay gelsin :)

3 yorum:

AD

REK AL